7 Aralık 2018 Cuma

TÜBİNGEN


Stuttgart’a yaklaşık 30 km. uzaklıktaki Tübingen’e ulaşmak için S1 metro hattının Herrenberg durağında aktarma yaparak lokal trenleri kullanmak gerekiyor ve bu yolculuk aktarma ile yaklaşık 1 saat sürüyor. Ücret ise gidiş-dönüş kişi başı 10 Euro civarında ve aynı biletle hem Stuttgart’da hem de Tübingen’deki toplu taşımadan ücretsiz olarak faydalanmak mümkün.

Tübingen Haritası



Tren garından şehir merkezine doğru giderken...
  


Tübingen, Neckar nehri kenarında kurulmuş şirin bir kasaba havasında. Nehrin ortasında bir de adacık var ve bu adacıktan kasabanın renkli evlerinin nehre düşen yansımalarını izlemenin keyfine doyum olmuyor. Bu adacıkta mutlaka kısa da olsa bir yürüyüş yapın derim.

Adacık

Tübingen

Adacık & Tübingen
 

Tübingen Tren Garından şehir merkezine 10 dakikalık rahat bir yürüyüşle ulaşılıyor. Yol üzerinde adacıktan şehrin renkli evlerine de bakmaya doyulmuyor. Şehir merkezine ulaştığımız noktada karşımıza Marktplatz çıkıyor. Burası aynı zamanda Noel Pazarı’nın da kurulduğu alan. Ancak günlerden Pazar olduğundan şehir uykuya dalmış görünüyor. Bir de bir tırmanışla ulaşılan bir kalesi var Tübingen’in. Sokaklarına dalarak bu küçücük şehri keşfetmek belki de yapılacak en akıllıca şey. Biz de kısa bir sürede sokakların neredeyse tümünü görüp şehirdeki üç büyük kiliseyi de gördükten sonra Rathaus (Belediye Binası)' nın da bulunduğu Marktplatz’a yakın Stiftskirche (Evangelist Kilise)’nin hemen karşısında yer alan Tangente Jour Kafe’de biraz soluklanıyoruz. Burada içtiğimiz bal kabağı çorbası da çok hoşumuza gidiyor. 

Tübingen

Tübingen

Tübingen

Tübingen

Tübingen

Tübingen

Tübingen

Tübingen


Tangente Cafe

 

Tübingen şirin sokakları ve renkli evlerinin yanında aynı zamanda bir üniversite şehri.  Yolunuz Stuttgart’a düşerse yarım gününüzü ayırıp burayı da görmenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder