30 Ekim 2019 Çarşamba

Bir Nehir, İki Kasaba : LAMBERTVILLE & NEW HOPE


Türkiye’de ve dünyada vergi cenneti olarak bilinen Amerika’nın Delaware eyaleti, bu özelliği sebebiyle pek çok şirketin kurulduğu bir eyaletmiş. 900 bin’lik nüfusuna rağmen 940 binin üzerinde şirkete ev sahipliği yapıyormuş. İşte adını ilk böyle duyduğum Delaware, aynı zamanda bölgede bir nehre de adını vermiş.

Delaware Nehri

Bu kez yolumuz bu nehrin sınırını çizdiği iki eyaletin şirin mi şirin iki kasabasından geçti. Bu kasabalardan ilki bizim de kaldığımız New Jersey eyaletinden 1 saat, New York’tan ise 1 saat 45 dakika mesafedeki Lambertville. Pek çok kafe, sanat galerisi, hediyelik eşya dükkanı ve butikle dolu bu şirin kasabanın eski evlerle bezeli sokakları görülmeye değer. Burada “Big Bucks” adındaki kafeye uğrayıp farklı kahvelerinden veya çaylarından birini denemenizi öneririm.


Lambertville

Lambertville

Lambertville

İster araba ile ister yürüyerek geçilen Delaware Nehri üzerindeki köprü ise bizi adı da kendi gibi güzel başka bir kasabaya ulaştırıyor: New Hope (Yeni Umut). Ancak New Hope, Lambertville’den farklı olarak New Jersey değil, Pennsylvania eyaletine bağlı. Burası da kardeş şehri Lambertville gibi yine şirin sokakları, renkli boyalı eski evleri, butikleri, kafeleri ve dükkanlarıyla zevkle gezilebilecek bir yer.

New Hope

New Hope
Ne yazık ki bizim gittiğimiz gün havanın yağmurlu olmasından dolayı sokaklarda hakkını vererek dolaşmak pek mümkün olmadı ama yolunuz bu bölgeden geçerse zaman ayırıp uğramayı ihmal etmeyin derim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder