2 Haziran 2014 Pazartesi

MARBELLA



Ronda ile Marbella arası 35km. ama Costa del Sol (yani Güneş Sahili) adı verilen İspanya’nın sahil bölgesinin en virajlı yollarından birine sahip. Tam anlamıyla bir yanınızın derin bir uçurum olduğu yılankavi yolda mideniz bulanmadan yolu tamamlamanız pek mümkün değil. 

İşin tek güzel tarafı yolun çok uzun olmaması ve yer yer harika manzaralar karşımıza çıkarması oldu. Marbella’ya vardığımızda öğlen olmuştu. Daha çok Avrupa sosyetesinin akın ettiği bir yer olarak bilinen Marbella, hemen sahil kenarında kurulu bizim Göcek kıvamında, sahil boyunca dizili restoranlarda yiyip içebileceğiniz ve alışveriş yapabileceğiniz birçok markayı barındıran küçük bir kasaba aslında. Marbella, aynı zamanda golf turizmi ile de nam salmış.  Merkezdeki ana cadde ile sahil şeridi arasındaki meydanda Salvador Dali figürlerinden yapılmış heykelleri, sahile ulaşıp sağa doğru ilerleyince de Don Juan Heykeli'ni görüyoruz.
 
Marbella Sokakları
Don Juan Heykeli

Sahilin diğer ucunda da plajlar başlıyor. Plaj restoranlarının çoğunda mangalda şişe geçirilmiş ızgara sardalya pişiriliyor.

Marbella’daki sahil şeridinde denizde demirlemiş çeşit çeşit yatların yanıbaşında o kadar çok Bentley, Ferrari, Mercedes, BMW vs. görüyoruz ki herhalde metrekareye düşen en fazla pahalı araba bu sahilde demekten kendimi alamıyorum. Bir de tabi aklınıza gelebilecek bütün marka ve tasarım dükkanları buraya bir hatta birden fazla şube açmış. Kendi nüfusu çok fazla olmayan Marbella, özellikle yaz aylarında gelen yatlarla dolup taşıyormuş.


Marbella Sahil - Puerto Jose Banus

Marbella Sahil - Puerto Jose Banus

Limanda "red carpet":)


Kısmen ölü bir zamanda gittiğimizden çok fazla kalabalık yoktu sokaklarda. Marbella’nın, bu bölgede beni en az etkileyen yerlerden biri olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Daha çok denize girmek ve yatınız varsa Costa del Sol havası almak için uğrayabileceğiniz bir sahil kasabası burası:)


Marbella Sahil - Puerto Jose Banus

Öğle saatlerinde Marbella’ya ulaştığımızdan, araba ve yatları seyretmekten yorulup biz de küçük bir yemek molası verdik kendimize. Burada “Red Pepper” adındaki restoran hem fiyatı hem de damak tadı anlamında benden geçer not aldı. O yüzden olur da Marbella’ya yolunuz düşerse hemen denizin kenarındaki bu restoranı tavsiye edebilirim.

Yemek molamızın ardından külahta yenilebilecek en pahalı dondurmalardan birini yediğimi de söylemeden geçmeyeyim. İşin enteresanı, küçük külahta bir top dondurmaya 6 Euro vererek aldığımız sokak dondurmacısının önünde uzun da bir kuyruk vardı. Eeee fiyatlar da Marbella usulü dedim içimden...

Red Pepper
Uzun sözün kısası, buralara kadar gelmişken görmeden geçmediğim için memnun olduğum ama özel olarak gelmek istemeyeceğim bir yer Marbella benim için... Zira bizim sahillerimizde de aynı temada pek çok yer var, tek farkı marka dükkanların nispeten az olması ki o da pek büyük bir kayıp sayılmaz kanımca.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder