7 Aralık 2019 Cumartesi

LAHEY


Hollanda’nın idari başkenti olan Lahey (Den Haag) aynı zamanda Uluslararası Adalet Divanı’na da ev sahipliği yapıyor. Amsterdam’dan yaklaşık 1 saatlik bir tren yolculuğu ile ulaştığımız Lahey’de şehir turumuza tren garından başlıyoruz. Amsterdam’dan tren bileti ne kadar derseniz; gidiş- dönüş yaklaşık 25 Euro.

Lahey Merkez Tren İstasyonu

Lahey

Tren Garı’ndan çıkarak merkeze doğru ilerliyor ve Herengracht ile devamında Spui sokaklarından geçerek Eski Belediye Binasının ve pek çok kafe ve restoranın da bulunduğu ana meydana ulaşıyoruz. Hemen buranın yakınındaki “Happy Tosti” kahvaltı için harika bir mekan. Buradaki kahvaltı molasının ardından meşhur Parlamento Binası ve devlet binalarının bulunduğu bölgeye yürüyoruz.

Lahey


Happy Tosti

Happy Tosti

Yolda Johannes Vermeer’in meşhur eseri “İnci Küpeli Kız”ın da sergilendiği Mauritshuis Müzesi’ni görüyoruz. Ancak günlerden Pazartesi olduğu için şehirdeki pek çok yer gibi burası da kapalı. Pazartesi günleri restoranlar da dahil pek çok yerin kapalı olması ve hafta başı olmasına rağmen şehrin adeta bir ölü şehir kadar sessiz olması ilgimizi çekiyor.

Müzeden biraz daha ilerlediğimizde Binnenhof adındaki Parlamento Binasının da bulunduğu komplekse ulaşıyoruz. Parlamento Binası’nın arkasına geçerek göle akseden muhteşem görüntüsünü fotoğraflamayı da ihmal etmiyoruz.

Mauritshuis

Mauritshuis

Lahey Parlamento Binası Kompleksi

Parlamento Binası

Parlamento Binası

Lahey aynı zamanda bir üniversite şehri. Leiden Üniversitesi'nin bir kampüsü de burada yer alıyor ve şehrin sokakları arasında dolaştıktan sonra dönüş yoluna geçtiğimizde buranın kafesinde kendimize kısa bir kahve molası veriyoruz.

Lahey

Lahey

Lahey

Lahey

Leiden Üniversitesi Kampüsü

Lahey bir günde rahatlıkla dolaşılabilecek büyüklükte bir şehir. Ancak şehre yolunuz düşerse Pazartesi’ye denk getirmemeye çalışın derim. Zira şehirde Pazartesi günleri pek çok yer kapalı. Hatta insanlar bile dışarı çıkmıyor diyebilirim😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder