5 Nisan 2016 Salı

ALMERE & LAREN

Almere Amsterdam’a 30 km. uzaklıkta bir şehir. Daha çok evlerin olduğu ve merkezinde de büyük bir çarşısı ve yapay bir gölün etrafında yine bolca yeşil alanları olan tipik bir Avrupa şehri. Biz de haftasonu tatilimiz boyunca burada kaldığımız için öncelikle Almere şehir merkezini tanıyarak işe başladık.

Almere

Almere

Merkezi  özellikle tatil günlerinde çok hareketli oluyormuş. Daha çok çalışan kesim yaşadığından hafta içi günlerde çarşının da bulunduğu merkezi pek hareketli değil. Tüm Kuzey Avrupa’da olduğu gibi genelde dükkanlar saat  hafta içi 18:00 civarında, hafta sonları da 17:00 civarında kapanıyorlar.

Almere

Almere

Almere

Uzun bir haftasonu geçirdiğimiz Amsterdam gezimizde, Almere’de kaldığımızdan yine buraya yakın Laren adlı şirin mi şirin bir kasabayı daha görme şansımız oldu. Burası da yine müstakil evlerin olduğu yeşillikler içinde beni kendine hayran bırakan bir yerleşim birimi oldu.

Laren

Laren

Almere’den 20 km. uzaklıktaki Laren, Amsterdam’dan da 30 km. uzaklıktaymış. Eğer özel aracınız yoksa buraya ulaşım pek kolay değil çünkü turistik bir yer olmadığından toplu taşımanın pek olmadığı bir yer. Yine de yolunuz düşerse bir-iki saatte rahatça dolaşabileceğiniz şirin bir yer burası. Şehrin tam ortasında ceylanları da dolaşırken görebildiğimiz doğal bir park da yerleştirilmiş. Hal böyle olunca da arabayla içinden geçerken bile kendinizi bir ormanın içinden geçer gibi hissediyorsunuz. Biz aynı gün içinde önce Laren’e gidip sonrasında da Amsterdam’a gittiğimizden burada kalış süremiz çok sınırlı olmasına rağmen şehri tanımak için yeterli geldi.

Laren

Laren

Laren

Laren

Laren

Laren


Bu gezi boyunca bize muhtesem ev sahipliği yapan neredeyse doğduğumdan beri tanıdığım Zeynep’e, eşi  Michel’e ve güzeller güzeli kızları Karmen’e, bize Hollanda’da Türkiye’deymiş gibi evimizde hissettirdikleri için çok teşekkür ediyorum. Zeynep’in rehberliği olmasa bu kadar kısa zamanda bu kadar yeri görebilmek asla mümkün olmazdı. Ve tabi biz rahat gezebilelim diye yemek işini ele alan ve  akşam eve gittiğimizde bize birbirinden güzel Hollanda yemekleri pişiren Michel’in de ellerine sağlık. Yediklerimin hala tadı damağımda:)

1 yorum: