7 Nisan 2016 Perşembe

FROHNLEITEN

Graz’a 20 dakika uzaklıkta şirin bir kasaba burası. Pek öyle turistik bir yer de değil. Graz Hauptbahnhof’tan S1 numaralı lokal trenle 25 dakikada ulaşılıyor. Gidiş-dönüş bilet için kişi başı 12.80 Euro ödüyoruz.


Frohnleiten

Trenimiz...

Frohnleiten Tren İstasyonu

Bizi hemen kasaba merkezine 5-10 dakika mesafedeki istasyonda bırakıyor tren. Bu güzel kasabanın içinden de Mur Nehri geçiyor. Köprüden geçer geçmez nehir boyunca sıralanan renkli güzel evleri görüyoruz. Bu evlerin nehre yansıması güzel görüntüler oluşturuyor. Köprüden geçmeden önce biraz da bu manzarayı fotoğraflamak için tren istasyonunun bulunduğu nehir kıyısından sağa kıvrılıyoruz. Fotoğraf çekerek ilerlediğimizde Volkhauspark (bir nevi Halkevi) içindeki kafe çıkıyor karşımıza. Nehir manzaralı bu kafede kahvelerimizi içtikten sonra kasaba merkezine gitmek üzere köprüden geçip yaya yolundan yukarı çıkıyoruz.


Frohnleiten

Frohnleiten ve Mur Köprüsü

Frohnleiten

Ulaştığımız yer, bir kilise ve ufak birçok dükkan, kafe ve restoranlardan oluşan bir meydan. Günlerden Pazar ve Paskalya olduğu için de kilise ayininden çıkan ve çoğu yöresel kıyafetler giyinmiş yerel halk, bir film karesindeymişiz gibi hissettiriyor bize:)


Kilise

Meydan

Frohnleiten

Frohnleiten

Meydandan devam ettiğinizde Rathaus (Belediye Binası) karşımıza çıkıyor. Aslında göreceklerimiz bundan ibaret. Bir de nehir boyunca devam eden park içinde yürüyüş ve koşu yolları var tabi...


Rathaus

Mur Nehri

1-2 saatte çok rahat gezilebilecek bir kasaba burası. Yolunuz Graz’a düşerse ve zamanınız kalırsa görmekten zevk alacağınız bir yer. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder