15 Temmuz 2019 Pazartesi

Çanakkale'nin Şirin Adası: BOZCAADA


Türkiye’nin Ege Denizi’ndeki iki adasından biri olan Çanakkale’ye bağlı bu şirin adaya Geyikli’den feribot ile geçiliyor. Geyikli’ye ulaşmak için önce Kilitbahir ya da Eceabat üzerinden Çanakkale’ye gelip buradan Geyikli’ye devam etmek gerekiyor. Yalnız Çanakkale Geyikli arasında daha kısa olarak görünen yol, biraz dolambaçlı. O yüzden size tavsiyem biraz uzun görünse de Ezine üzerinden gelen yolu kullanmanız. Mesafe olarak uzun görünse de hem zaman kazandıran hem de daha az yoran güzel bir rota.

Bozcaada Kalesi

Biz de çok erken saatlerde İstanbul’dan yola çıkarak 13:00’de Geyikli’den kalkan feribota yetişmek için zamanında Geyikli limanında oluyoruz. Ancak Geyikli’den feribota geçmek için mutlaka biletinizi önceden internet üzerinden almanızı öneririm. Aksi taktirde uzun süreler beklemek durumunda kalınabiliyor. Biletimizin olması da biletin yazdığı saatte binmeye yaramıyor sadece bize feribota girme önceliği sağladığından bir sonraki feribota binerek yarım saatte Bozcaada’ya ulaşıyoruz.

Bozcaada

Bozcaada

Bozcaada


Bozcaada limanı hemen adanın merkezinde. Biz de merkezdeki otelimize yerleşip eşyalarımızı bıraktıktan sonra Ayazma Plajı’na gidiyoruz. Ayazma Plajı adanın güneyinde ve denizi gerçekten muhteşem. Ama biz gittiğimizde öğleden sonra olduğundan iğne atsan yere düşmez deyiminin hakkını verecek şekilde kalabalık. Plajda şemsiye ve şezlong için 15’er TL vermek gerekiyor. Duş ve tuvalet ise plajda değil de yukarı tarafta yer alıyor. Plajın üst tarafında da bazı restoran ve tesisler var. Buradaki restoranlardan biri olan “Vahit’in Yeri”ni tavsiye ederim. Özellikle anne usulü patates kızartması ve çok çeşitli mezelerinden birkaçını deneyin derim.

Ayazma

Ayazma

Vahit'in Yeri

Vahit'in Yeri


Ayazma’dan sonra eski bir taş okuldan otele çevrilen şirin otelimize dönüyor ve üstümüzü değiştirip hem akşam yemeği yemek hem de ada sokaklarını keşfetmek için bu kez merkezdeki gezintimize başlıyoruz. Adada en çok meze ve balık yapan restoranlar var ve bu restoranların hepsi merkezde tek bir cadde üzerinde ve liman bölgesinde toplanmış. Biz, adada konakladığımız üç günümüzde sırasıyla “Battı Balık”, “Sandal” ve “Bade-i Aşk”ta değişik mezelerin tadına bakıyoruz. Hepsinden de çok memnun ayrılıyoruz. Bunun yanında mantı, ev yemeği yapan mekanlar da mevcut.

Bozcaada

Bozcaada

Bozcaada

Bozcaada

Bozcaada
Battı Balık

Ada sokaklarında “Madam’ın Yeri”nin, yanında kendi yaptıkları badem kurabiyesiyle servis edilen kuru meyvelerle harmanlanmış ada kahvesinin tadına bakmayı, Çarşı Caddesi’ndeki doğal dondurmacıların özellikle lavantalı ve bademli dondurmalarını tatmayı, Veli Dede’nin lokal ürünlerine göz atıp beğendiğiniz olursa satın almayı ihmal etmeyin.

Madam'ın Kahvesi

Madam'ın Kahvesi


Adanın en güzel plajlarından biri de Habbele Plajı. Buraya önceden rezervasyon yaparsanız denize daha yakın bir yerden şezlong ve şemsiye bulmak mümkün. Girişi otopark, şemsiye ve şezlong dahil kişi başı 35 TL. Ayrıca çok uçuk fiyatları olmayan bir de restoranı var. Denizi de mavinin 50 tonunu gördüğüm berraklığı ile beni kendine hayran bıraktı… Bu şekliyle Yunan Adalarındaki tesislere çok benziyor. Küçük ama bütün ayrıntıları düşünülmüş aşırı kalabalık olmayan bir plaj olduğundan bizim en sevdiğimiz ve sonraki günler deniz için uğrak noktamız oldu.


Habbele

Habbele


Adada yapılacak en güzel şey gündüz plajlarda vakit geçirip akşam merkezde konaklamak.  Bu anlamda, bir de üzerinde pek tesis olmayan denizi güzel plajlardan biri de Akvaryum Plajı. Ancak burada, arabayı park ettikten sonra deniz çok güzel olsa da hafif bir iniş ve dönüşte de tırmanış ile denize ulaşım mümkün.

Akvaryum


Son olarak, Ada’ya yolunuz düşerse bir akşam günbatımını mutlaka Polente Feneri’nde rüzgar güllerinin olduğu bölgede izleyin. Bu da bir Ada ritüeli olmuş. Ve bu günbatımını seyredip insanın romantik olmaması mümkün değil😊

Polente

Polente




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder