1 Temmuz 2019 Pazartesi

DOVER & CANTERBURY


Başkent Londra’nın yaklaşık 140 km. güneydoğusunda yer alan ve Kalesi ile tanınan Dover, aynı zamanda Britanya Adası’nın anakara Avrupa’ya en yakın noktası olduğundan buradan kalkan feribotlarla Fransa’nın Calais şehrine ulaşım sağlanıyor. Bu sebeple de oldukça yoğun ve hareketli bir limanı var.

Ancak Dover’in bir başka ilgi çekici yönü de Beyaz Kayalıklar diye bilinen yüksek kayalıkları. Burası aynı zamanda “hiking” yapılan bir rota olduğundan da turistlerin ilgi gösterdiği önemli bir nokta. Yürüyüş yaparken sert rüzgarlara da hazırlıklı olmak gerek. Ancak manzaralar bir harika. Arabaların park ettiği ve bir kafenin bulunduğu noktadan deniz fenerine kadar devam eden parkuru tamamlamak tek yön 1 saat kadar sürüyor. Kayalıklardan arabayla birkaç km. içeriye gidilince Dover Kalesi’ne ulaşılıyor. 11. Yüzyılda yapılmış Kale, savunmadaki öneminden dolayı “İngiltere’nin Anahtarı” olarak biliniyormuş.

Beyaz Kayalıklar - Dover

Beyaz Kayalıklar - Dover

Beyaz Kayalıklar - Dover

Beyaz Kayalıklar - Dover

Beyaz Kayalıklar - Dover

Dover Kalesi


Dover’den sonra rotamızı belki de bu bölgenin en şirin şehri Canterbury’e doğru çeviriyoruz. Yaklaşık yarım saat sonra Canterbury’deyiz. UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Canterbury’nin en önemli yapısı İngiltere’deki en eski kiliselerden biri olan Canterbury Katedrali. İlk olarak 6. Yüzyılın sonunda inşa edilen Katedral, 11. yüzyılda yeniden yapılmış. Katedrale giriş 12.50 Pound. Canterbury’de Katedrali arkanıza alarak devam ettiğinizde mağazaların ve restoranların bulunduğu “High Street”e ulaşılıyor. Bu caddeyi boylu boyunca yürüdüğünüzde ise şehrin belki de en güzel manzaralarını göreceğiniz Stour Nehri karşınıza çıkıyor. Nehir boyunca mutlaka yürüyün derim. Ayrıca High Street’e açılan sokaklarına dalıp şirin evlerini görmek ve fotoğraflamak da çok zevkli. High Street’in Stour Nehri’ne ulaştığı noktadaki Westgate Towers şehrin orta çağdan kalma kapılarından biri.

Canterbury

Canterbury

Canterbury

Canterbury

Katedral

Canterbury

Canterbury

Canterbury

Canterbury

Canterbury

Canterbury

Canterbury


Canterbury 2-3 saatte rahatça gezilebilecek büyüklükte ama bir o kadar da huzur veren renkli bir şehir. Zamanınız varsa Stour Nehri üzerinde tur da almanızı tavsiye ederim. Ben de şehirde geçirdiğim 2 saat sonrası başkent Londra’ya doğru yolculuğuma devam ediyorum. Canterbury Londra arası da yaklaşık 100 km ve 2 saat kadar sürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder