6 Ocak 2014 Pazartesi

PALO ALTO


Palo Alto, Silicon Valley (Silikon Vadisi) olarak bilinen bölgenin en önemli şehirlerinden biri. Teknolojinin kalbinin attığı yerlerden biri anlayacağınız. San Francisco’ya 50km mesafede yer alan Palo Alto, birçok teknoloji şirketinin merkezlerine ev sahipliği yapmanın yanı sıra Stanford Üniversitesi’nin de bulunduğu güzel bir şehir.

Stanford

Stanford'dan University Street'e giderken...

Stanford’un hemen şehrin girişinde çok büyük bir kampüsü var. İçindeki kilisede Noel olması sebebiyle ayin yapıldığı için hayli kalabalıktı. Biz de arabayla ağır ağır ilerleyip kampüste bir tur attıktan sonra hemen üniversitenin kapısından başlayan ve Palo Alto şehrinin en önemli caddesi diyebileceğimiz University Street’de aldık soluğu.

University Street

University Street

Şehir dediğime bakmayın, teknoloji, şirketler falan deyince, yüksek yüksek plazalar ve topuklu ayakkabılı, takım elbiseli insanları göreceğini hayal ediyor insan. Ancak bizim gittiğimiz gün belki de Noel günü olduğundan şehirdeki en önemli cadde olan University Street üzerindeki neredeyse tüm mağazalar kapalıydı, Starbucks dışında açık bir restoran ya da kafeye rastlayamadık.

University Street
  

Burası bana, belki de hemen yanı başındaki Stanford Üniversitesi’nin etkisinden olsa gerek daha çok Boston’u hatırlatan bir yer oldu. Küçük butik mağazaların, kafelerin ve restoranların bir arada bulunduğu çok sevimli bir cadde University Street

Sam's Chowder House

Lytton Plaza denilen havuzlu bir meydan var, burası caddenin ortasında açık havada oturmak için ideal bir yer. Hemen buraya yakın Sam’s Chowder House çok rağbet gören bir restoranmış. Bir kez daha buraya yolum düşerse açık olduğu bir gün mutlaka denemek gerek... 

Lytton Plaza
    

Yine University Street üzerinde birkaç mekandan bahsetmek gerek sanırım. Palo Alto Grill buradaki en bilinen restoranlardan biriymiş. University Cafe ise hem öğrenciler hem de civardaki işyeri çalışanları tarafından sıkça ziyaret edilen bir mekanmış.  Eğer canınız burger isterse Umami Burger’e uğramanız tavsiye olunur. Son olarak, önünde genelde uzun kuyruklar olan dondurmacıda dondurmanın tadına bakmadan ayrılmayın derim.

Palo Alto Grill

University Cafe

Umami Burger

Dondurma??
 
Bu cadde üzerinde,  birkaç yıl önce e-ticaret rekabetine dayanamayıp iflas edip kapanan ünlü “Borders” adlı kitapçının açık olduğu dönemde hizmet verdiği eski  sinema salonunda hala tabelası duruyor. Tabi ne sinema, ne de kitapçı artık yok ama güzel bir anı olarak burada tabelayı tutmayı tercih etmişler.

Kapanan "Border" Kitapevi


Belki de teknolojinin kalbinin attığı sayılı yerlerden biri olan Palo Alto’da insan, plazalar, çok katlı binalar görmeyi  bekliyor. Ancak görüntü hiç de öyle değil. Belki geniş araziden faydalanıldığından ama daha da önemlisi, insanların çalışma ortamı huzurlu olduğunda, verimliliklerinin arttığı bilindiğinden Palo Alto, yeşillikler içindeki Stanford Kampüsü, sevimli caddesi, kafeleri, şık butikleri ve hemen yanı başındaki şık Stanford Alışveriş Merkeziyle, planlı, güzel bir tatil köyü gibi göründü gözüme. 

Stanford Alışveriş Merkezi

Stanford Alışveriş Merkezi

2 yorum:

  1. Güzel şehir, dünyanın en büyük sosyal ağlarındaki profiller bu şehirde kayıtlı : )

    YanıtlaSil
  2. Dün gittik. Çok begendim. Özellikle üniversiteyi, üniversitelerimiz ile mimarî yapıları, eğitim ve yönetim anlayışları temelinde karşılaştırınca ülkem adına üźüldüm. Universite caddesi çok renkli... Palo Alto'ya bir kere daha daha gidip orada vakit geçirmeyi deneyeceğim.

    YanıtlaSil