19 Ocak 2014 Pazar

SAUSALITO


San Francisco’nun “Körfez Bölgesi”nde yer alan, yaklaşık 7000 kişinin yaşadığı turistik bir yer Sausalito. Golden Gate Köprüsü’nün inşasından önce gemi, tren ve araba trafiğinin bitiş noktası olarak hizmet veren kuzey bölgesinde kurulan kasaba, 2.Dünya Savaşı’ndan sonra sanatla anılan ve bir "endüstri" bölgesi olmaktan çok bir "yaşam" bölgesi halini almış. 

Sausalito

Sausalito, hem konumundan hem de sanatla yakınlaşmasından dolayı günümüzde de önemli bir turistik bölge olma ünvanını taşıyor. Belvedere ve Tiburon’un tam karşı yakasındaki Sausalito, San Francisco’dan Marin County’e giderken ulaştığınız ilk yerleşim yeri. Hem şehir kargaşasından uzak hem de şehre ulaşımı rahat olduğundan da hayli popüler.

Galeriler ve dükkanlar iç içe girmiş...
 

Sausalito’da özellikle sahil şeridinde çok sayıda restoran ve kafe ile resim galerilerine rastlıyoruz. İnsan, bazılarının vitrinleri de olan bu galerilerin tümüne girip zaman geçirmek istiyor. Güzel havada sahil kesiminde oturarak ister bir şeyler içebilir ya da yiyebilirsiniz. Ancak, bu güzel kasabaya sadece bir saatlik kısa bir zaman ayırabildiğimden etrafı tanımak için ancak kısa bir yürüyüş turu yapmakla yetindim. 

 
Sausalito


İnsan motiflerinden oluşmuş bir MM portresi:)

Yine de yıllar önce bir gündüz vakti uğrayabildiğim Sausalito’yu bir de akşam vakti görmek kısmet oldu bana. Akşam olduğunda bile özellikle yerli turistler tarafından sıkça ziyaret edilen  popüler bir yer olduğunu da bir kez daha anlamış oldum.

Yemek yemeyi bir dahaki sefere sakladığım "Copita" adlı Meksika restoranı:)

Bu şirin turistik kasabada aynı zamanda “Marine Mammal Center” adı verilen Kaliforniya kıyılarında bulunan deniz aslanları ve fok balıklarının kurtarılıp rehabilite edildiği 6 büyük merkezden biri bulunuyor. 

Bir de mevsimden dolayı benim gidemediğim ama bölgedeki en güzel ve önemli plajlardan sayılan çok güzel bir San Francisco manzarası izleyebileceğiniz Rodeo Beach de buradaymış.

Son olarak benim görme fırsatı yakalayamadığım ama sıkça söz edildiğini duyduğum Bill Dan Balancing Rocks gösterisini sahildeki yürüyüş yolunda izleyebilirsiniz. Bill Dan, sanatını, farklı şekillerdeki kaya parçaları ve taşları belli yerlerinden dengeli bir şekilde üst üste koyarak hiçbir yapıştırıcı madde kullanmadan bir çeşit ilüzyon yaratıyormuş. 

Diyeceğim o ki, bu küçük ama bir o kadar da şirin turistik kasaba için mutlaka birkaç saatinizi ayırın:)

Vitrinlerden...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder