12 Ocak 2014 Pazar

TIBURON ve BELVEDERE



Yıllar önce sadece yarım saatliğine uğrama fırsatı bulabildiğim ve o zamanki kısa ziyaretim de bile hayran kaldığım Tiburon’a, geçtiğimiz günlerde yaptığım San Francisco seyahatimde tekrar gitme şansım oldu.

Tiburon

Tiburon'daki dükkanlar...

Dükkanlar hediye paketi gibi süslenmiş:)
 
Tiburon, San Francisco Körfezi’nin güneyine kadar uzanan Tiburon Yarımadası’nın büyük bölümünü kaplayan bir kasaba. Burası yine Marin County denilen bölgede yer alan Belvedere kasabası ile içiçe geçmiş bir yerleşim birimi. 

Sahil Bölgesi


Gündoğarken Belvedere'den Golden Gate...

Belvedere'den Tiburon Yat Limanı

Daha az turistik bir yer olan Belvedere’de körfeze ve yat limanına tepeden bakan şık evler var.  Tam sahile inilen noktada yer alan Tiburon da, yat limanı, yat kulübü, şık butikleri, restoranları, kafeleriyle şirin mi şirin bir sahil kasabası. Belvedere ile kıyaslandığında sahilde yer alan bir kaç butik otel sayesinde daha turistik bir görüntüsünün olduğunu söyleyebilirim.

Tiburon Marina

Tiburon Marina

Tiburon

Tiburon'dan San Francisco silüeti...

Tiburon

Tiburon’un kuzeyinde, bünyesinde çok güzel bir açıkhava alışveriş merkezini de barındıran Corte Madera, güneyinde ise Mill Valley yer alıyor. Nüfusu ise bizim Amerika’da duymaya alıştığımız sayılardan çok daha az; burada yaklaşık 9000 kişi yaşıyormuş. 

Belvedere

Belvedere

Belvedere'den körfeze bakıyoruz...
 
Tiburon adı, İspanyolcada köpekbalığı anlamına gelen tiburón kelimesinden geliyormuş. İlk olarak bu isim kasabanın yer aldığı yarımadaya, burayı çevreleyen sularda yaşayan köpekbalıklarından ilham alınarak verilmiş.

Tiburon sahil
"Yelkenli" Havuz


Tiburon’dan San Francsco’ya deniz yoluyla da çok rahat bir şekilde gidildiğinden, yarımadanın San Francisco ile bağlantısını sağlayan bir limanı durumunda. Günde 5-6 kez yapılan karşılıklı seferlerle San Francisco’daki Pier 41 veya San Francisco Ferry Building’e çok rahat bir şekilde ulaşım mümkün. Bu yolculuğun ücreti ise tek yön 11$.


Tiburon'dan San Francisco'ya giden deniz otobüsü


Biletlerimiz

Tiburon, aynı zamanda Angel Island (Melek Adası)’na ulaşabileceğiniz en yakın anakara noktası olma özelliğini taşıyor ve buradan düzenli işleyen teknelerle adaya gitmek mümkün. Bu özelliğinden dolayı da banliyölerde yaşıyan çok sayıda insan, Tiburon’u bir transfer noktası olarak kullanıyormuş.

Tiburon - Restoranlar

İster transfer amaçlı, ister vakit geçirmek için gelin, Tiburon görmekten mutlu olacağınız sakin, şık, huzur verici bir kasaba. Hemen deniz otobüslerinin kalktığı rıhtıma yakın Caffe Acri’de kahvenizi yudumlayarak körfezi seyretmenizi tavsiye ederim. İsterseniz su üstüne çakılan kazıkların üstünde yer alan restoranların birinde öğle ya da akşam yemeğinizi de zevkle yiyebilirsiniz. San Francisco’ya sadece yarım saatlik uzaklıkta şehir kargaşasından uzakta karşı yakayı ve körfezi seyretmek güzel bir tat bırakıyor insanda...

Caffe Acri

Caffe Acri

Tiburon'da restoranların yer aldığı bölge

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder