19 Ekim 2016 Çarşamba

KINGS CANYON & SEQUOIA NATIONAL PARK


Sabah saatlerinde Mammoth Lakes’den yola çıkarak önce Kings Canyon, sonra da bir kızılağaç türü olan sekoyalardan adını alan Sequoia National Park’a ulaşıyoruz. Bu parkta yer alan sekoyalar dünyanın en yaş ağaçları arasında yer alıyormuş. 


Kings Canyon
 

Sequoia Milli Park’ında da, Yosemite’deki Tioga Road’a benzeyen ve parkı bir baştan bir başa geçen Generals Highway yer alıyor. Hem Kings Canyon’daki  en geniş gövdeli Grant Ağacı hem de Sequoia National Park içindeki en büyük hacimli General Sherman Ağacı dünyanın en büyük 10 ağacı arasındaymış. General Sherman Ağacı’na ulaşmak için sekoyalar arasından geçen ancak hayli basamaklı uzun bir yoldan geçmek gerekiyor. Ancak aşağıya ulaştığımızda gerçekten yorgunluğumuza değiyor. 

Grant Ağacı

Grant Ağacı

Kings Canyon ve Sequoia National Park adeta birbirinin içine geçmiş iki park. Kings Canyon’dan konaklayacağımız Tulare’ye gitmek için hayli virajlı bir yoldan geçiyoruz. Yolun park içinde bulunan ve Generals Highway adıyla bilinen bölümünü, virajlardan dolayı hayli yavaş alıyoruz. Ancak yoldaki sekoya ağaçlarının manzarası da bir harika. Bu parktaki Giant Forest (Dev Orman) denilen bölüm, General Sherman ağacıyla birlikte en büyük sekoya ağaçlarının yer aldığı bölümmüş ve buraya yolunuz düşerse pas geçmemeniz gereken bir yer. 

General Sherman Ağacı parkuru

General Sherman Ağacı

General Sherman Ağacı
 

Park ziyaretimizden sonra otelimizin bulunduğu Tulare’ye gidiyoruz. Bu bölgede sadece bir gece konaklıyoruz ama otelden aldığımız tavsiyeyle gittiğimiz ve bölgede birkaç yerde daha şubesinin olduğunu öğrendiğimiz Black Bear Diner yolunuz bu bölgeye düşerse tipik Amerikan tatlarını deneyebileceğiniz güzel bir mekan.

Kings Canyon ve Sequoia National Park, binlerce yıllık sekoyalar arasında yer alan yürüyüş parkurları, dinlenme ve seyir alanları ile gerçekten görülesi yerlerden...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder