23 Ekim 2016 Pazar

LAKE TAHOE


Lake Tahoe, California eyaleti ile Nevada eyaleti arasında doğal sınırı da oluşturan ve deniz seviyesinden 1900 metre yükseklikte yer alan doğal güzelliği ile Batı Amerika’da en çok ziyaretçi alan göllerden biri. 

Lake Tahoe

Cedar City’den çok erken saatlerde yola çıkarak oldukça uzun bir yolculuk sonrası -ki bu yolculuğun bir bölümünde 300 mil (yaklaşık 500 km) boyunca benzin istasyonu dahil bir medeniyet alameti görmeden yolculuk yapıyoruz - akşam saatlerinde  Lake Tahoe’ya varıyoruz. Beni en çok şaşırtan ise benzin istasyonu bile olmayan çöl bölümünde düzenli işaretlenmiş yollar oluyor. Yolların her milimine yol işaretleri çizilmiş ve asfalt gayet bakımlı. Çöl boyunca uzanan karayolu, yılankavi bir şekilde hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor bana ama sonunda Nevada üzerinden Lake Tahoe’ya varıyoruz. 

Lake Tahoe’nun güneyinde California eyaleti sınırları içinde olan konaklayacağımız South Lake Tahoe’ya varmadan hemen önce Stateline denilen ve Nevada’ya bağlı bölgeyi geçiyoruz. Burada pek çok büyük otel ve kumarın serbest olduğu Nevada’nın alamet-i farikası casinolar var. Hemen 1 -2 km. sonra ise California’da South Lake Tahoe’dayız.

Burada büyük otellerden çok, doğayla daha uyumlu evler ve siteler var. Bunların bazıları da otel olarak hizmet veriyor. Biz de bunlardan biri olan “Lakeland Vilage” adı verilen tesiste konaklıyoruz. Hemen gölün yanında kumsalı da olan yeşillikler içinde bir kompleks burası. Hem ev sahibi olanlar var hem de bir zincir tarafından işletilen bölümü var. 

Lakeland Village

Lakeland Village
 

Lake Tahoe, yazın doğa turizmi ve plajlarıyla, kışın ise kayak turizmiyle hayli turist alan bir göl. Etrafında bizim gittiğimiz dönemde henüz açılmamış olan pek çok kayak pisti de mevcut. 

Lake Tahoe
 

İlk günümüzde aracımızla yaptığımız göl çevresi turumuzda saat yönünde ilerleyerek California eyaletinden yola çıkıp tekrar Nevada’ya ve sonra tekrar California eyaletine girmiş oluyoruz. South Lake Tahoe’dan başlayarak sırasıyla Emerald Bay, Tahoma, Tahoe City, Tahoe Vista, Kings Beach, Incline Valley, Sand Harbor, Zephyr Cove’dan geçerek tekrar başladığımız noktaya dönüyoruz. Gölün çevresini sahilden yürüyerek geçmek mümkün değil, çünkü çoğu sahil kesimi özel arazi, ancak bazı bölümlerinde halk plajları ve limanların bulunduğu halkın kullanımına açılmış bölgeler mevcut. Turumuz sırasında Tahoe City’de kahve molası verip tavsiye üzerine buradaki Rosie’s Cafe’de duraklıyoruz.  Ayrıca, yol üzerinde mola verdiğimiz Emerald Bay’den görülen ada manzarası bir harika. Ve tabi Tahoe Vista da adından anlayacağınız üzere göl manzarasına hakim bir yer. Bir de Sand Harbor’da kumlu güzel bir plaj var. Burası aynı zamanda eyalet parkı olduğu için girişine ayrıca 10 USD ödemek gerekiyor. Ancak, bu parayla aynı gün içinde gideceğiniz diğer eyalet parklarına ücret ödemeden girebiliyorsunuz.

Emerald Bay

Tahoe City

Rosie's Cafe

Tahoe City

Tahoe Vista

Sand Harbor

Emerald Bay

Tahoe City
 
Sand Harbor

Biz de Sand Horbor’da kendimize küçük bir piknik molası verip göl turumuzu tamamladıktan sonra hemen Lake Tahoe’nun güney ucunda yer alan Spooner Lake’e uğruyoruz. Buradaki eyalet parkına da daha önce Sand Harbor’da eyalet parkı için ücret ödediğimizden ücret ödemeden giriyor ve bu göl etrafında küçük bir yürüyüş yapıyoruz.

Lake Tahoe’da ilk günümüzü böylece tamamladıktan sonra ertesi gün, gölün güney kesiminde yer alan farklı gölleri görmek üzere aracımızla yola çıkıyoruz. Carson Pass – Geçidinden geçerek Kirkwood ve Kit Carson üzerinden devam edip Silver Lake ve Blue Lakes göllerini görüyoruz.  Gün sonunda ise bu kez Markleeville adındaki şirin bir kasabada kahve molası vererek South Lake Tahoe’ya geri dönüyoruz.

Silver Lake

Markleeville

Carson Pass

Silver Lake
 

Ayrıca, Lake Tahoe bölgesinin güneyinde, daha çok yazlık evlerin olduğu ve bir kesiminde de Parkın ve kamp alanının yer aldığı Fallen Leaf Lake görülmeye değer. 

Fallen Leaf Lake

Fallen Leaf Lake

Fallen Leaf Lake

Fallen Leaf Lake
 

Son olarak, South Lake Tahoe’nun hemen yakınında yer alan Heavenly adındaki şirin kasabadaki Gondola adı verilen teleferik ile buradaki dağa çıkılabiliyor. Ancak Gondola, sadece  yaz aylarında ve kayak turizminin başladığı kış aylarında çalışıyormuş. Dolayısıyla Eylül ortasından-Kasım ayına kadar kapalı kalıyormuş. Bizim ziyaretimiz de ne yazık ki bu döneme rastladığından Gondola’ya binemedik ama Gondola istasyonunun bulunduğu Heavenly’deki küçük alışveriş merkezinde biraz zaman geçirip kendimize dondurma molası verdik ve Gondola’yı fotoğraflamakla yetindik. Heavenly’e varmadan hemen önce yer alan ve pekçok restorana ve büyük bir otele de ev sahipliği yapan liman bölgesinde yaz aylarında Queen Mary teknesiyle göl turları yapılıyormuş. Bizim gittiğimiz dönemde bu turlar da sonlanmıştı :(

Liman Bölgesi

Heavenly
Heavenly


Lake Tahoe, oldukça turistik bir yer olduğundan çok farklı restoran alternatifleri mevcut. Biz, kimi zaman bu restoranlarda yemek yedik, kimi zaman da Lakeland’deki geçici evimizde market alışverişi yaparak kendimiz yemek günü yaptık. Bölgede tavsiye edebileceğim restoranlar arasında eğer Thai mutfağı seviyorsanız My Thai Cuisine adındaki restoranı ve iki arkadaş tarafından işletilen daha çok sağlıklı yemek temalı ürünleri anında hazırlayarak servis eden self-servis restoranı Sprouts denemye değer. Sprouts’un kahve ve değişik çay seçenekleri de güzel. Kahvaltı mekanı olarak da, bizim kaldığımız Lakeland Village'e de komşu olan ve öglen 14:00 kadar servis veren Heidi'si şiddetle tavsiye ederim.

Heidi's
 

Lake Tahoe aynı zamanda neredeyse 3 hafta süren ve toplamda 6500 km. yol yaptığımız seyahatimizin de son durağı oluyor. Bu yolculuğu bizim için planlayan ve gidilen rotadan tutun da kalınacak yerlere ve yemek yenilecek mekanlara kadar her şeyi mükemmel bir şekilde düşünen ve bize inanılmaz bir tatil yaşatarak uzun yıllardır süren hayalimi gerçekleştiren sevgili kuzenime buradan da kocaman bir teşekkür ediyorum :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder