15 Temmuz 2013 Pazartesi

MURANO



Murano, Venedik çevresindeki adalardan en ünlü olanı ve adaya özgü cam işlemeciliği sayesinde hayli  turistik hale gelmiş. Yanıbaşına kadar gelmişken buranın da Venedik’e benzer kanallarını görüp adanın havasını koklamak gerek dedik ve birkaç saatimizi de buraya ayırdık. Buraya, Venedik’ten kısa bir tekne yolculuğu ile ulaşmak mümkün. Biz, Venedik’in en kuzey noktasındaki Ft. Nove istasyonundan tekneye bindik ve yaklaşık 10 dakika sonra da Murano’daydık. 
Murano

 
Tekne durağımız

Murano

Cam Anıt



Burada da Venedik’te olduğu gibi kanallar var ve araba işlemiyor. Söz arabalardan açılmışken, Venedik bölgesinde tek motorlu taşıt işleyen ada Lido... Aslında Murano küçücük bir ada ve yürüyerek bile adayı bir kaç saatte dolaşmak mümkün.

Murano Kanalları

 
Murano


Yürürken karşınıza bolca cam imalathanesi ve satış mağazası çıkıyor. Aralarında çok zevkli işlenmiş olanları olduğu gibi, daha basit ve her yerde rastlayabileceğiniz ürünler de mevcut. Hatta bir ara bazılarını acaba Çin’de mi yapıp getirmişler diye düşünmedim değil:)

Murano

Murano Sokakları



Ayrıca  kanal boyunca uzanan ve güzel manzaraları olan kafe ve restoranlarda da soluklanıp zevkle kahvenizi yudumlayabilir ya da yemek yiyebilirsiniz. Adada bir de büyük cam müzesi var. 

Cam imalathanesine gelen turistler...



Size söyleyebileceğim, eğer camın nasıl işlendiğini görmek ve cam ürün satın almak istiyorsanız Murano’ya mutlaka uğrayın. Ama onun dışında bu adada Venedik’ten farklı olan fazlaca birşey görmek mümkün değil...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder