15 Ağustos 2013 Perşembe

Andiamo a POSITANO



Positano, Sorrento’ya yarım saat uzaklıkta küçük bir kasaba. Çok dağlık bir bölgede yer aldığı için ulaşımı, harika manzaralı ama çoğu yerinde 1.5 arabanın ancak geçebileceği dar bir yoldan sağlanıyor. Yolda, bir tarafınız dağ, diğer tarafınız ise harika manzaralı bir uçurum... Dağ yolu olduğu için de haliyle çok virajlı ve araba kullanmak hüner gerektiriyor. Bu rotada büyük otobüs işlemiyor, en fazla minibüse rastlayabiliyorsunuz. Giderken birşey dikkatimi çekti; belli noktalarda sürücüler, nerede durulması gerektiğini bilir gibi birbirini bekleyip yol veriyorlardı. Tabi yolu bilmeyenler için bu incelikleri bilmeden hareket etmek biraz daha zor...


Positano yolu...

Positano Yolu...

Kuşbakışı Positano
 

Yol üzerinde, Nureyev’in satın aldığı ve ölmeden önce kısmen yaşadığı sonrasında da zengin bir İtalyan Otel işletmecisine (Sorrento’daki Excelsior Oteli’nin sahibine) satılan Li Galli adasını gördük. Şimdilerde burada pahalı bir Bed & Breakfast işletiliyor ve ada kiralanarak zengin partiler veriliyormuş.

LiGalli
 

Positano’da belli bir yerden sonra aracınızı park edip yürümekten başka çareniz yok. Özellikle merkeze inen yol, dar sokakları olan dik yokuşlu bir güzergah. Etrafında birkaç kafe ve bolca hediyelik eşya satan dükkan var. 

Positano Sokakları

Yukarıdan Sahil Görüntüsü

Positano'da yürürken...
 
Hediyelik mumlar.. Hersey limon üzerine...

Arabayı bıraktığınız yerle sahil arasında adını pusulayı bulan Flavio Gioja’dan alan küçük bir meydan ve bu meydanda yer alan Santa Maria Assunta Kilisesi var. Burayı ziyaret ettikten sonra aşağı sahile doğru yolunuza devam edebilirisiniz.

Santa Maria Assunta

Kilisede artık mumlar da otomatik, para atıyorsun mum yanıyor:)

Flavio Gioia Meydanı



Sahile kadar inerseniz, sahilde hem halk plajı hem de 12 Euro vererek şemsiye ve şezlong temin edebileceğiniz (bizdeki beach club’ları andıran) iri kumlu bir plaj var. Ancak, her ikisi de, hatta denizin içi bile muhtemelen Ağustos ayı olmasından dolayı çok kalabalıktı biz oradayken. Tavsiyem, Mayıs sonu- Haziran ya da Eylül-Ekim aylarında buraya gelmeniz yönünde. Sahilde ne yazık ki pek esinti yok, bizim sahillerimizde alışık olduğumuz, o denizden gelen rüzgar buraya pek uğramıyor:) Bir de çok fazla tekne olduğu için denizin içi bile çok kalabalıktı desem yalan olmaz. Belki tekneden  denize girmek buralar için daha iyi bir seçenek olabilir.

Sahil
 

Yemek için birkaç alternatif var, yaya yolunun başlangıcında Zagara Cafe, atıştırmak veya kahve içmek için iyi bir seçenek. Bunun dışında sahile yakın birçok kafe de bulabilirsiniz. Daha şık ve keyifli yemek için Ristorante Max ya da sahile daha yakın Le Tre Sorelle’i önerebilirim.

Zagara Cafe'de cafe freddo

Seçmece İçecekler...



Positano’ya kadar gelmişken Sirenuse Otel’ine mutlaka uğramanızı ve harika manzaraya karşı kahvenizi ya da içkinizi yudumlamanızı şiddetle tavsiye ediyorum:) Burası, merkezin biraz daha yukarısında kalan ama arabayı bıraktığınız yerden de 10 dakikada yürüyebileceğiniz bir mesafede...

Sirenuse Oteli

Sirenuse Otel'inden manzara

Sirenuse Oteli yolu

Biz, Positano’da gece kalamadık ama gece manzarası da çok güzel oluyormuş. Burayı, daha çok Santorini’ye benzettiğimi söyleyebilirim sanırım. Ulaşımı Santorini kadar olmasa da hayli zor, sokakları dar ve yokuşlu ama çok daha zarif çehresi olan, şirin bir kasaba Positano...

1 yorum:

  1. Seda Yıldız: Harikasın....Fotolar müthiş.....Hayatı dolu yaşamaya devam.....Sevgiler.....

    YanıtlaSil