23 Kasım 2013 Cumartesi

OBİDOS



Obidos, Porto ile Lizbon arasında yer alan ve Lizbon’a 60 km. uzaklıkta şirin bir kasaba. Porto’dan Lizbon’a gelirken uğradığımız Obidos’a vardığımızda ne yazık ki hava kararmıştı. O yüzden ancak karanlıkta gezebildiğimiz bu kasabada, ışıklı Noel süslemeleri  hazırlanmaya başladığından belki de bunları görebildiğimiz için daha şanslıydık.


Şehre girmeden bizi Ginja tezgahları karşılıyor...
Obidos sokaklarının taş döşemeleri çok ilginç:)

Obidos’un en büyük özelliği, bu bölgeye özel  içinde tane vişneli ve vişnesiz türlerini bulabileceğiniz bir çeşit vişne likörü olan Ginja. Ginja’yı çikolatadan yapılmış minyatür kaplarda servis ediyorlar. 1 Euro vererek tatmanız ve eğer severseniz satın almanız mümkün. Şişeleri büyüklüğüne göre 10 Euro ile 20 Euro arasında satılıyor.

Ginja tadımı...

Kasabaya, hemen yanında kilisesi olan sur kapısına benzer bir kapıdan giriliyor. İç bölümünde çinilerle bezenmiş ayrı bir bölüm var. Buradan geçtiğinizde, kendinizi kasabanın tek büyük ana sokağında buluyorsunuz. 

Giriş Kapısı

Çinili İç Bölüm


Obidos’un tek ana sokağında Ginja tadabileceğiniz birçok dükkan var. Biz gittiğimizde, hem akşam olmasından hem de hava soğuk olduğundan dükkanların çoğu kapanmıştı. Ancak açık olanların bile henüz konulmaya başlanan Noel süslemeleriyle çok güzel bir görüntü verdiğini söylemem gerek. 

Obidos'ta bir binayı saran "Hayat Ağacı"

Kasalar içinde kitap satan bir dükkan...

Süslü! dükkanlar...



Buradaki kısa duraklamamız bile bize” iyi ki geldik” dedirtti...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder