22 Kasım 2013 Cuma

SİNTRA



Başkent Lizbon’a sadece 30km. uzaklıktaki bu şirin kasabayı eğer zamanınız varsa görmeden geçmeyin derim. Yaklaşık 300.000 nüfuslu Sintra, adını Ay Tanrıçası Cynthia’dan almış. 


Sintra

Sintra



İlk varış noktamız, Camara Municipal ( Belediye Binası ) oldu. Buradan Palacio Nacional de Sintra (Sintra Sarayı)’nın bulunduğu merkeze uzanan hafif yokuşlu ve ağaçlıklı yoldan giderken her iki tarafımızdaki birbirinden farklı üsluptaki heykelleri görmek de ayrı bir zevk.

Belediye Binası

Belediye Binası
 
Yol boyunca heykeller...

Yol boyunca heykeller...



Burada, Sintra Sarayı dışında görülmesi gereken iki yer daha var: Pena Sarayı ve Sintra Kalesi. Pena Sarayı bizdeki Topkapı Sarayı’na benzeyen büyük bir saraymış. Bir de tabi Sintra Kalesi her yerden göze çarpan bir nokta. Her ikisine de merkezden işleyen otobüslerle veya shuttle ile çıkmak mümkün. Ancak biz, ne yazık ki havalimanına gitmeden önce kısacık bir mola verdiğimiz için Pena Sarayı’nı ve Kale’yi gezemedik. Sadece şehrin alt kısmındaki Sintra Sarayı’nı görmekle ve her yerden görünen Kale’nin fotoğrafını çekmekle yetindik. Sintra Sarayı, değişik salonlarındaki farklı ahşap tavan süslemeleri ve tabi ki bu bölgenin bir klasiği olan çini süslemeleriyle görülesi bir yer.

Sintra Sarayı

Sintra Sarayı

Sintra Sarayı - süslemeler

Sintra Sarayı - Tavan süslemeleri



Saray ziyareti sonrasında, kendimizi bu şirin kasabayı yerinde keşfetmek için dar ve yokuşlu Sintra sokaklarına attık. Taşlı sokaklar hediyelik eşya satan küçücük dükkanlarla dolu. Genelde satılan ürünler her yerde görebileceğiniz cinsten. Bu yöreye özgü tek farklı ürün Obidos’ta üretilen Ginja ve Porto şarabı... Sintra’nın ünlü bir hayranı da varmış; ünlü şair ve yazar Lord Byron, yaşamının bir bölümünü Sintra’da geçirmiş.

Sintra Sokakları

Sintra Sokakları

Dükkan vitrinleri
 

Kahvemizi de sokak içindeki şirin bir kafede içtikten sonra artık İstanbul’a doğru yolculuğumuz için hazırdık. Sintra’dan aklımda kalan, dar sokakları ve yeşillikler arasına saklanmış sakin havası oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder