28 Ağustos 2018 Salı

LA SPEZIA


La Spezia, İtalya’nın Cinque Terre diye de anılan beş şirin balıkçı köyünden oluşan bölgeyi de içine alan Ligurya Bölgesi’nde yer alıyor. İtalya’nın kuzeybatısındaki bu bölge, iklim olarak tam bir Akdeniz iklimini yansıtıyor. Biz de Türkçe’ye “Beş Toprak” olarak tercüme edebileceğimiz Cinque Terre’ye gitmek için buraya uğruyoruz. Benim bu bölgeye yaptığım bu ikinci seyahatte burada konaklama fırsatı da buluyorum.

La Spezia

La Spezia



La Spezia aynı zamanda limanı da olan bir sahil kenti. Ve liman çevresinde olduğu kadar bir yaya yolu olan kasabanın merkezinde de pek çok restoran ve kafe var. Yine merkezde hem hediyelik hem de yerel ürünler satan pek çok ufak dükkana rastlamak mümkün. Ana tren istasyonundan limana doğru ilerlediğinizde aynı zamanda bir yaya yolu olan kasaba merkezinden geçmiş oluyorsunuz. Limana yakın bir noktada karşınıza çıkan Piazza Europa ince uzun bir meydan ve bizi kasabanın merkezine doğru ilerleyen sokaklara çıkarıyor.

Piazza Europa

La Spezia

La Spezia



Bu uzun meydanın bittiği noktadan sağa doğru devam ettiğinizde de La Spezia sokakları arasında kaybolup Ana Tren Garı’na doğru ilerlediğinizde tam kasabanın göbeğindesiniz demektir. Yemek için hem bu sokaklarda hem de liman bölgesinde pek çok alternatif var. Ancak bizim zamanımız kısıtlı olduğundan ve akşam saatlerinde La Spezia’ya ulaştığımızdan fazla zaman kaybetmemek adına merkezde yer alan ve methini önceden duyduğumuz La Pia Centenaria adındaki salaş bir restoranda alıyoruz soluğu. Burası, pizzası ve farinatası (nohut unundan yapılan bir çeşit krep) ile ünlü ve yerel halk tarafından da oldukça rağbet görüyor. Şık olmamakla beraber her daim kalabalık ve fiyatları da Avrupa standartlarına göre çok uygun.

La Spezia


La Pia Centenaria

Sahil Kesimi
 

Yemekten sonra otelimize geri dönüp La Spezia’daki kısa günümüzü de noktalıyoruz. Ertesi gün rotamız önce Cinque Terre sonra da batıdan doğuya doğru sıralanan meşhur göller olacak...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder