25 Ağustos 2018 Cumartesi

MAGGIORE GÖLÜ


İtalya’nın Göller Bölgesi ‘ne Turkiye’den direkt gitmek isterseniz de en yakın havalimanı Milano. Batıdan doğuya doğru Maggiore, Orta, Lugano, Como ve Garda olarak sıralanan göller, İtalya’nın kuzeyinde İsviçre ve İtalya arasında yer alıyor. 

Maggiore Gölü
 

Biz gezimize Ligurya Bölgesinden başlayarak devam ettiğimizden gölleri görmeye İtalyanca Lago Maggiore olarak bilinen Maggiore Gölü’nden başlıyoruz. Yüzölçümü en büyük olan Garda Gölü’nden farklı olarak Maggiore de etrafında en fazla köy olan gölmüş. Bu bölgedeki göllerin tümü aynı zamanda buzul gölleri olduğundan hayli derinlermiş.
 

Maggiore Gölü’nün kenarında Baveno ve hemen buranın 2 km. yanındaki Stresa en bilinen köyler. Bu köylerin her ikisi de kalmak için uygun ve özellikle Stresa sahilinde kalınacak çok güzel tesisler var. Bunlardan biri olan Grand Hotel des Iles Borromees aynı zamanında bir dönem Ernest Heminway’in Silahlara Veda (Fairwell to Arms) adlı kitabını yazarken konakladığı otelmiş. Otelin kafesi de en az otel kadar meşhur ve yolunuz buraya düşerse kahve içmeyi ihmal etmeyin derim. Stresa’nın merkezi de oldukça turistik ve hemen meydanında yer alan L’angolo del Gelato’nun 41 çeşit dondurmasından birkaçını mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

L’angolo del Gelato

Stresa

Stresa

Stresa

Stresa

Grand Hotel des Iles Borromees

Maggiore Gölü’nün güney tarafında bulunan ve aynı zamanda otele de adını veren Borromeo Adaları üç adadan oluşuyor. Isola Madre, Isola dei Pescatore ve Isola Bella olarak bilinen adaları Stresa’dan kalkan teknelerle gezmek mümkün. Bu adalar 17.yüzyıla kadar çorakken Kont Borromeo tarafından harika yapılar ve parklarla donatıldığından onun adıyla anılıyorlarmış. Hatta Isola Bella adasının adını, kontun eşi Isabella için yaptırdığı görkemli yapıdan aldığı söyleniyormuş. Adalar arasında yolculuk 8 Euro. Isola Bella’da yer alan sarayın bahçesi de, Isola Madre’de yer alan ev ve botanik bahçesi de görülmeye değer. Buraları ziyaret etmek isterseniz 21 Euro’luk biletlerden almak gerekiyor. Isola del Pescatore (Balıkçılar Adası) olarak bilinen ada da şirin restoranları ve güzel manzarasıyla ressamların tablolarına konu olmuş çok şirin bir ada. 

Isola Madre

Isola Madre

Isola Madre

Isola Madre

Isola Madre

Isola Madre

Isola Madre

Isola Bella

Isola Bella

Isola Bella

Isola Bella

Isola Bella

Isola Bella

Isola Bella

Isola del Pescatore

Isola del Pescatore

Isola del Pescatore
  
Biz de Isola Madre ve Isola Bella’yı gezdikten sonra öğle yemeğimizi Isola del Pescatore’deki restoranların birinde yiyoruz. Akşam yaptığımız kısa bir Stresa turunun ardından Maggiore Gölü ziyaretimizi tamamlıyoruz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder