27 Ağustos 2018 Pazartesi

LUGANO GÖLÜ


İtalya ve İsviçre sınırında yer alan göllerden biri olan Lugano Gölü’ne adını veren Lugano, gölün İsviçre tarafında yer alıyor. Como Gölü’ne en yakın göl olan Lugano Gölü’ne Como’dan otoyol ile yaklaşık bir saate ulaşılıyor. Eğer göl çevresinden daha manzaralı olan eski yoldan gelmek isterseniz trafiğin durumuna göre bu süre iki saate kadar çıkıyor. Ancak önce Lugano’da sonra da Como’nun sahilinden geçerken ki göl manzaraları ve içinden geçilen köyleri gözlemleyerek seyahat etmenin de zevki bir başka. Biz de otoyolla gittiğimiz Lugano’dan göl çevresini kateden eski yolu kullanarak dönüyoruz.

Lugano Gölü


Lugano’ya varmadan önce göl manzarasına kuş bakışı hakim olan Monte San Salvatore’den finükülere binerek Lugano Gölü’nün harika manzarasına bakarak günümüze başlıyoruz. Buraya çıkarken dağın eğiminden dolayı 2 ayrı finüküler çalışıyor. Yolun yarısında birinden daha dik bir yayda çalışan ikinci bir finükülere aktarma yapılıyor. İnilen son durakta bir kafe ve restoran var. Bir yürüyüş yoluyla ağaçlar arasında biraz daha tırmanarak bir kilise ve harika bir gözlem terasının olduğu ikinci bir bölgeye çıkılıyor. Buradan manzara gerçekten muhteşem. 

Finüküler

Monte San Salvatore'den Lugano Gölü

Monte San Salvatore'den Lugano Gölü

Monte San Salvatore'den Lugano Gölü

Monte San Salvatore'den Lugano Gölü



Monte San Salvatore ile Lugano kasabası arası çok yakın. Lugano’da ister 23 İsviçre Frangı karşılığında tekneye binerek gölde tur alabilir, ya da hemen göl kenarındaki ana meydandan kalkan küçük trenle 9 İsviçre Frangı karşılığında küçük bir Lugano turu yapabilirsiniz. Ancak bu tren çoğunluğu yaya yolu olan merkeze girmediğinden Lugano’yu tanımak için pek iyi bir alternatif değil. 

Lugano Gölü

Lugano Gölü

Lugano Gölü

Lugano

Lugano



Lugano’nun yaya yolu olan merkezinde pek çok zincir mağaza,  hediyelik eşya dükkanı, kafe ve restoran mevcut. Yemek için iyi bir alternatif de yine merkezde yer alan İsviçre’nin çok katlı mağazası Manor’un en üst katında yer alan ve çok farklı çeşit yiyecek bulabileceğiniz self-servis restoran. 

Lugano
 

Lugano’nun merkezinde geçirdiğimiz güzel ve sıcak bir günün sonunda dönüş yoluna geçiyor ve önce Lugano Gölü çevresinden ilerleyip göl kıyısındaki sınırdan geçiyor, yolumuza Como Gölü’nün çevresinden devam ederek kaldığımız Como kasabasına ulaşıyoruz.

İsviçre-İtalya Sınırı

Dönüş Yolu...

Dönüş Yolu...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder