26 Ağustos 2018 Pazar

ORTA GÖLÜ


İtalyancası Lago d’Orta olan Orta Gölü bölgenin en küçük gölü olmasına rağmen en görülesi göllerinden biri. Bölgede bilinen diğer büyük göllere göre daha az turistik olmasına rağmen beni kendisine hayran bırakıyor.

Orta Gölü & San Giulio Adası
 

Araçların park edildiği yerden Orta San Giulio köyüne, göl kenarını takip ederek çok zevkli ve harika göl manzaralı bir yürüyüş patikasını takip ederek ulaşıyoruz. Köyden göldeki San Giulio Adası’na (Isola San Giulio) tekneler çalışıyor. Tekne ile 10 dakikada adaya ulaştıktan sonra ilk olarak kiliseyi ziyaret ediyor ve bu kiliseden başlayarak adanın sokaklarını bir labirent misali katederek Via del Silenzio (Sessizlik Sokağı)ndan geçiyoruz. Bu sokak, sessizlikle ilgili özlü sözlerin yer aldığı bir nevi meditasyon sokağı. Yol bir daire çizerek bizi önce bu küçük adanın tek hediyelik eşya satılan dükkanına oradan da tekrar kiliseye ulaştırıyor.

Orta Gölü

Orta San Giulio

Orta San Giulio'dan Ada'ya bakış ve tekneler

Tekne yolculuğu
 
San Giulio Adası

San Giulio Kilisesi

Via del Silenzio

Via del Silenzio

Via del Silenzio

Via del Silenzio
 

Kilise önündeki küçük iskeleden tekneye binerek tekrar Orta San Giulio köyüne ulaşıyoruz. İskelenin de bulunduğu meydandan sağa doğru ilerlediğinizde karşınıza çıkacak ve bir hanımın işlettiği pizzacı tavsiye edebileceğim bir mekan. Yine meydanda tekneden iner inmez karşınızda kalan Pan Vino adındaki dondurmacıya mutlaka uğramalısınız.

Orta San Giulio - Ana Meydan

Orta San Giulio

Orta San Giulio

Dondurmacı

Orta San Giulio
 

Yemek yiyip köyün sokaklarını biraz dolaştıktan sonra köydeki kilisenin tam karşısından çıkan merdivenlerle ulaştığımız park alanından küçük bir trene binerek aracımızı bıraktığımız noktaya ulaşıyoruz. Bu küçük trene binmenin ücreti ise kişi başı 3 Euro.

Köy Kilisesi

Küçük trene çıkan yol...
 

Gün akşama dönerken İtalya’nın en şirin gölünü geride bırakarak en bilinen gölü Como'ya doğru devam ediyoruz yolumuza.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder