31 Ocak 2019 Perşembe

KLAZOMENAİ ve URLA


Karaburun’dan Urla’ya giderken uğradığımız Klazomenai Antik Kenti’nde bugüne kadar yapılan kazılarda Erken Tunç Çağ’ına ait Saray kalıntılarının bir bölümü açığa çıkarılmış. Antik kentin asıl önemi ise tarihi M.Ö.6. yüzyıla dayanan bir zeytinyağı imalathanesinin burada bulunması. Klazomenai’de kazısı tamamlanan zeytinyağı imalathanesi, dünyada bugün de kullanılan teknolojinin 2600 yıl önce ilk defa bu bölgede geliştirdiğini kanıtlıyormuş. Tüm Antik Kent'i görmek bizim için mümkün olmasa da tarihi binlerce yıl öncesine dayanan zeytinyağı imalathanesi görülmeye değer.
Klazomenai

Klazomenai

Klazomenai

Klazomenai


Klazomenai ziyaretimizden sonra Urla’ya doğru yolumuza devam ediyoruz. Urla’nın arastası ve Sanat Sokağı’nın da yer aldığı ana caddesi mutlaka uğranılması gereken yerlerden. Sokakta pek çok şirin kafe/restoran ve hatta sahaf bile var. Her birinin dışı ayrı içi ayrı güzel şeklinde ifade edilebilir sanırım.
Urla Arasta

Urla

Urla

Urla

Urla

Urla

Urla

Urla

Urla

Urla

Urla

Urla


Urla’ya yolunuz düşerse bir de güzel bir bağ rotası yapmanız mümkün. Bazı bağlar gerçekten size Toskana’da geziyormuş izlenimi veriyor. Bu seferki ziyaretimizde yapamamış olsak da bir önceki ziyaretimizde bazı bağları ziyaret etme fırsatı yakalayabilmiştik.

Uzun sözün kısası, İzmir’e yolunuz düştüğünde otoyolla da rahat bir şekilde ulaşılan Urla’ya uğramak için zaman ayırmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder