16 Nisan 2018 Pazartesi

ESKİ FOÇA


Eski Foça, İzmir’e yaklaşık bir saat uzaklıkta yer alan şirin bir sahil kasabası.  Genelde eski taş binaların bulunduğu ve  küçük balıkçı teknelerinin bağlandığı limanın oluşturduğu koyun içinde kalan bölge Eski Foça olarak biliniyor.

Eski Foça'nın girişi...

Liman
 

Biz de Eski Foça’ya ulaşıp aracımızı kasaba girişindeki sokakların birinde park ettikten sonra Eski Foça’nın limanını boylu boyunca yürüyerek kendimize kahvaltı yapabileceğimiz bir mekan arıyoruz. Limana açılan ana meydan çevresinde pek çok salaş çay bahçesi ve kumrucu mevcut. Limanın sonuna kadar giderek metnini önceden duyduğumuz Kavala Kafe ve Şarap Evi’nde kahvaltı yapmak istiyoruz ancak kahvaltısı olmadığını öğrenince hemen yakınında sahilde yer alan Antik Otel’in güzel kahvaltısından faydalanmaya karar veriyoruz. 

Eski Foça

Kavala Kafe

Kavala Kafe

Eski Foça

Eski Foça
 

Kahvaltı sonrası bu güzel kasabayı keşfetmek üzere şirin sokaklarında kaybolarak turumuza başlıyoruz.  Renkli panjurlu taş binaları, kısmen yenilenmiş taş yapıları ve şirin küçük meydanları ile bende sanki İtalya’nın şirin bir kasabasını geziyormuşum izlenimi bırakıyor bu güzel kasabanın sokakları...


Eski Foça


Eski Foça

Eski Foça
Eski Foça

Eski Foça

Eski Foça
 

Sokaklarında dolaştıktan sonra hemen sahilde yer alan dondurmacıda bu bölgenin klasiği sakızlı dondurmanın ve tercih edeceğiniz herhangi başka çeşit dondurmanın tadına bakmayı da ihmal etmeyin derim:)

Dondurmacı
 

Bir de çarşının diğer tarafında Beş Kapılar Kalesi’nin diğer tarafında büyük teknelerin ve yatların demirlediği daha büyük bir liman var. Burası ve bu limanın kara tarafı da Yeni Foça olarak biliniyor. Ne yazık ki bu tarafı zamansızlıktan detaylı gezemiyoruz ama Eski Foça’yı keşfetmek çok hoşumuza gidiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder