14 Nisan 2018 Cumartesi

ŞİRİNCE


İzmir’den yaklaşık 1 saat uzaklıktaki Şirince, yıllardır adını duyup da bir türlü görmek için fırsat yaratamadığım bir yerdi. Geçtiğimiz günlerde İzmir ve civarına gerçekleştirdiğimiz  gezide daha uzun bir rota yapmayı planlamış olsak da havanın azizliğine uğradık ve ertelenen uçak saatimiz sebebiyle İzmir havalimanına ancak öğlen saatlerinde ulaşabildik. Hal böyle olunca da planımızda olan diğer bir kaç köy ve kasabayı başka bir seyahate kısmet olsun diyerek turumuza Şirince’den başladık.







İzmir Havalimanı’ndan Şirince’ye güzel bir yoldan yaklaşık bir saatte ulaşılıyor. Köyün içine araçla giriş olmadığından aracımızı hemen girişteki otoparka park ederek yolumuza yaya olarak devam ediyoruz. Vakit biz buraya varana kadar hayli ilerlediğinden, hemen girişte köyün kendisi kadar şirin bir şekilde dekore edilmiş bir çeşit çay bahçesini andıran “Şirincem” adlı restoranda bir şeyler yiyerek gezimize başlıyoruz. Buraya yolunuz düşerse özellikle kuzu etiyle yapılan şevketi bostanının tadına bakmanızı tavsiye ederim.  Ayrıca bölgenin hafif tatlı şaraplarını da deneyebilirsiniz. Yine köy girişinde bizim daha sonra uğradığımız "Artemis" adında içinde küçük bir müzenin de olduğu restoran ve şarap evini de ziyaret edebilirsiniz.

Şirincem
 
Artemis
 

Karnımızı doyurup biraz enerji topladıktan sonra köyü yaya olarak gezmeye sokaklarını keşfetmeye başlıyoruz. Şirince’de görülmesi gereken iki küçük kilise var. Bunların birinin içinde bir resim sergisi vardı. Buranın bahçesindeki salaş kafeden de harika bir Şirince manzarası var. Buradan bir kahve eşliğinde Şirince manzarası seyretmeyi ihmal etmeyin derim.

Kilisenin Avlusundan Şirince Manzarası


Şirince


Taş Kilise

Şirince

Şirince


Sokaklar arasında pek çok yöresel ürün satılan dükkan ve sergi mevcut. Bu dükkanlardan biri olan ve taş kilisenin hemen arka bölümünde yer alan “Lavanta”nın hem ürünlerine hem de sunumuna bayıldık. Bu şirin köyde en çok satılan ürünler, süt ve kestane reçeli gibi değişik reçellerle, nar ekşisi ve değişik el yapımı pekmezler...

Lavanta
 

Bu güzel köy turumuzu, birkaç saatte tamamlayarak gece de konaklayacağımız bir sonraki durağımız Sığacık’a doğru yola çıkıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder