17 Nisan 2018 Salı

KUŞ BAKIŞI İZMİR


İzmir defalarca gitsem de görmekten her defasında ayrı bir zevk alacağım şehirlerden biri. Daha önce hem iş amaçlı hem de gezme amaçlı bir çok kez yolum İzmir’den geçti. Son gidişim ise İzmir civarını gezme amacıyla geldiğimiz İzmir’de sadece bir akşam geçirmek için oldu. 


Bir akşamda neler yapılabilir diye sorarsanız,  İzmir’i kuş bakışı keşfetmek diye cevap verebilirim sanırım. İlk durağımız birkaç ay önce açılan Teleferik oldu. İzmir Ticaret Üniversitesi’nin kampüsüne de komşu olan Teleferik’e binmek için 9 TL ödeniyor. Teleferik, bizi  5 dakikada İzmir’i kuş bakışı görebileceğimiz noktaya çıkarıveriyor. Burada inip manzaranın tadını çıkarabilir ya da hiç inmeden geri dönebilirsiniz. Biz inip biraz manzaranın tadını çıkarmayı tercih ediyoruz. Önde beton görüntüsüyle beni biraz hayal kırıklığına uğratan İzmir manzarası, dağın arkasında harika bir kanyon manzarasını gördükten sonra bu kez İzmir’i yine biraz yüksekten ama farklı bir noktadan görmek üzere Tarihi Asansör’e gidiyoruz.

Teleferik

Teleferik
 

Tarihi Asansör, İzmir’in belki de en şirin ve eski sokaklarından biri olan Dario Moreno sokakta yer alıyor. 1907 yılında Musevi bir iş adamı tarafından yaptırılan tarihi asansör Mithatpaşa Caddesi ile Halil Rıfat Paşa Caddesi arasında ulaşımı sağlıyor ve daha çok bu cadde ve caddelerin açıldığı sokaklarda oturan kişiler tarafından kullanılıyor. Hem tarihi asansörün alt seviyesinde yer alan Dario Moreno sokağı’nda hem de üst tarafında kafeler mevcut. Asansör gece 12:00’ye kadar çalışıyormuş ve ücretsiz olarak hizmet veriyor. Tarihi Asansör’den İzmir’de gün batımını seyretmek ayrı bir zevk. İzmir’e neden güzel İzmir dendiğini anlamak için uğranılması gereken mekanlardan biri Tarihi Asansör, hele de gün batımında yolunuz buraya düşmüşse...

Dario Moreno Sokak

Tarihi Asansör'den İzmir

Tarihi Asansör'den İzmir

Mithatpaşa Caddesi'nden...
 

Hala biraz vaktiniz kaldıysa ya da bir şeyler atıştırmak isterseniz hemen sahilde yeni yapılan tramvay hattıyla Alsancak’a kadar gidip Kordon’daki Arkas Sanat Galerisi’nde sergi dönemine denk gelirseniz burayı da ziyaret edip Kordon’daki harika restoranlardan birine uğrayabilir ve son bir Kordon turuyla gecenizi sonlandırabilirsiniz. 

Cumhuriyet Meydanı - Alsancak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder